Go to section: Culture
30 may 2016, 11:30 Culture views 5845
Lucruri neştiute despre Muzeul satului (Foto)
30 may 2016, 11:30 Culture views 5845

Lucruri neştiute despre Muzeul satului (Foto)

Muzeul satului este un muzeu în aer liber, amplasat la periferia sudică a Chişinăului (sectorul Botanica).

Muzeul a fost inaugurat la 18 mai 1995, avînd drept scop reconstituirea satului basarabean din sec. XVIII–XIX. Complexul muzeal se află în construcţie de mai mult timp, avînd pînă în prezent doar cîteva obiective, monumentul de arhitectură ecleziastică, biserica din lemn construită în anul 1642, adusă din localitatea Hirişeni, raionul Teleneşti, restaurată şi salvată de intemperii.

În 2010, o altă biserică de lemn, care era în proces de degradare (satul Gîrbova, raionul Ocniţa), a fost adusă la Muzeul satului, acum lucrările de reconstituire-restaurare sînt în desfăşurare.

Complexul muzeal urmează să se întindă pe o suprafaţă de 150 ha şi să cuprindă şase zone etnografice cu 165 de monumente: mori de vînt, mori de apă, biserici de lemn, case de locuit, anexe gospodăreşti, troiţe, un han, o crîşmă.

Source: stirilocale.md

Keywords:

cultura , Chisinau , muzeu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.