Go to section: Culture
17 june 2016, 10:30 Culture views 6171
La Chişinău încep „Nopţile Pianistice”
17 june 2016, 10:30 Culture views 6171

La Chişinău încep „Nopţile Pianistice”

Festivalul „Nopţile Pianistice" revine la Chişinău pentru a XIV-a oară, cu interpretări din repertoriul marilor compozitori precum Scarlatti, Beethoven sau Chopin, dar şi din lucrările muzicienilor din Republica Moldova. Anul acesta publicul este aşteptat la trei concerte.

„Nopțile Pianistice" a debutat pe 16 iunie, cu evoluția Corului Național de Cameră, condus de prim-dirijoarea Ilona Stepan, care a interpretat concertul Mica Misă Solemnă de Gioacchino Rossini.

Festivalul va continua pe 22 iunie cu reprezentația susținută de cunoscutul compozitor Liviu Ştirbu. Deşi muzicianul este cunoscut publicului larg ca autor de muzică ușoară, creația lui Liviu Știrbu cuprinde și un vast repertoriu de muzică academică.

„Nopțile Pianistice" se vor încheia pe 28 iunie, cu un elegant moment muzical oferit de un apreciat pianist și compozitor rus. Recitalul muzicianului va include lucrări de Scarlatti, Beethoven, Chopin, precum și creații și improvizații proprii.

Toate concertele se vor desfășura la Sala cu Orgă, începând cu ora 19:00 și sunt organizate în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" din Chișinău.

Source: trm.md

Keywords:

Festival , cultura , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1741
Populația:
1499 locuitori

Sudarca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sudarca și Braicău. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dondușeni și la 206 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1499 de oameni. Satul Sudarca a fost menționat documentar în anul 1741.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.