Go to section: Culture
22 september 2016, 17:00 Culture views 7122
Peronul Gării din Chișinău a devenit scenă de teatru (Foto)
22 september 2016, 17:00 Culture views 7122

Peronul Gării din Chișinău a devenit scenă de teatru (Foto)

Gara Feroviară din Chișinău s–a transformat, ieri, 21 septembrie, vreme de cîteva ore, într-un adevărat Paradis al iubitorilor de teatru. Peronul a devenit o sală de teatru, cu locuri amplasate pentru vizitatori, iar piesa propriu-zisă a fost jucată chiar pe liniile de cale ferată.

Actorii de la Teatrul Național „Marin Sorescu" din Craiova au prezentat spectacolul „Orient Express" pe scena improvizată din Gara Feroviară. Textul piesei a fost scris special pentru teatrul craiovean de Matei Vișniec, dramaturgul francez de origine română.

Premiera spectacolului „Orient Express" a avut loc în mai 2009, în cadrul unui proiect teatral European.

Vizitatorii au rămas copleșiți de emoții și impresii pozitive, arătîndu-se dornici de organizarea a cît mai multe evenimente similare, care oferă posibilitatea pasionaților de artă de a se bucura de clipele favorabile sufletului și culturii.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Teatrului Național „Mihai Eminescu", Ministerului Transporturilor și al Î.S. „Calea Ferată din Moldova".

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.