Go to section: Culture
29 september 2016, 17:00 Culture views 5926
Moldoveanca a obținut Premiul I la un concurs internațional (Foto)
29 september 2016, 17:00 Culture views 5926

Moldoveanca a obținut Premiul I la un concurs internațional (Foto)

Solista Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", Ana Cernicova, a obținut Premiul I în cadrul Concursului Internaţional al Vocaliştilor de Operă „Bibigul Tulegenova", desfășurat în perioada 19 - 27 septembrie 2016 în orașul Almaty, Kazahstan. Ediţia a VIII-a a concursului a fost dedicată celor 25 de ani de independență a Kazahstanului și celor 1000 de ani ai orașului Almaty.

La concurs au participat peste 50 de concurenţi din diferite colţuri ale lumii cum ar fi Azerbaidjan, Bulgaria, Germania, Lituania, Federația Rusă, Republica Cehă, Mongolia ș.a.

În acest an, performanțele concurenților au fost evaluate de un juriu profesionist din Bulgaria, Germania, Moldova, Rusia, Republica Cehă și Luxemburg. Președinte al juriului Concursului Internațional vocal a fost chiar distinsa Bibigul Tulegenova. Unul din membrii juriului a fost şi tenorul Mihai Munteanu, Artist al Poporului.

Tînăra solistă Ana Cernicova, laureată a premiului I pentru rolul din Opera „Rigoletto" de Giuseppe Verdi, este angajată ca soprană la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu" şi înscrie în agenda sa două roluri importante: Gilda din „Rigoletto" şi Adina din „Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti. Interpreta a mai evoluat în concertul de Gală de la încheierea Festivalului International de Opera si Balet „Maria Bieșu", ediția 2016, dedicat creaţiei compozitorului Eugen Doga.

De asemenea, a participat şi este laureată a mai multor concursuri naţionale şi internaţionale de profil, reprezentînd cu brio şcoala naţională de canto.

Source: diez.md

Keywords:

premiu , concurs , Kazahstan

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.