Go to section: Culture
11 september 2016, 14:45 Culture views 5577
Prietenii lui Emil Loteanu au organizat o serată comemorativă la Moscova (Foto)
11 september 2016, 14:45 Culture views 5577

Prietenii lui Emil Loteanu au organizat o serată comemorativă la Moscova (Foto)

La 7 noiembrie 2016 în incinta cinematografului "Iliuzion" din or. Moscova, la inițiativa prietenilor și colegilor lui Emil Loteanu, regizorului, scenaristului, Artistului poporului al RSFSR, cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a fost organizată o serată comemorativă dedicată aniversării a 80-a de la nașterea marelui maestru al artei cinematografice.

La serata comemorativă, moderatoarea căreia a fost Svetlana Toma, actrița de teatru și cinema, Artista Poporului Republicii Moldova, Artista Emerită a Federației Ruse, au participat personalități din artă teatrală și cinematografică, precum și admiratori ai talentului genialului E. Loteanu.

Amintirile despre viața și creația renumitului regizor au fost relatate de V. Malîșev – Rectorul Institutului de Stat de Cinematografie din Rusia S.A. Gherasimov; A. Șpaghin – actor rus, istoric și critic de cinematografie. Regizorul Octavian Grigoriu a prezentat publicului noul său film documentar despre maestrul industriei cinematografice.

Programul de concert al seratei a inclus compozițiile muzicale, folosite în creația cinematografică a lui E. Loteanu, în interpretarea vioristului Dumitru Hăbășescu, cantautorului Vasile Cebotari și orchestrei de muzica populară din Republica Moldova. De asemenea, din scenă au răsunat romanțe, în interpretarea Margaretei Ivanuș, Artista Poporului a Republicii Moldova, oaspetele special al evenimentului și compozitoarei Liubovi Gruzinova iar studenții Colegiului Național de Coregrafie, condus de Iurii Gorșcov, Artistul poporului Republicii Moldova, au evaluat cu dansuri populare moldovenești.

Source: www.rusia.mfa.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.