Go to section: Culture
18 july 2017, 14:45 Culture views 5435
Copiii din Moldova au participa la Festivalul Internațional de Folclor
Photo: facebook.com/silivia.ceban.72
18 july 2017, 14:45 Culture views 5435

Copiii din Moldova au participa la Festivalul Internațional de Folclor

Dacă vă veți fi aflat recent la 1300 km depărtare de Patrie, savurînd briza marii, ați fi avut surpriza, extrem de emoționantă, de a întîlni în Grecia un colectiv de copii în straie naționale cu drapelul Moldovei, care au parcurs astfel îmbrăcați distanta, pentru a participa la Festivalul Internațional de Folclor.

Este vorba de colectivul artistic al Liceului Teoretic "Toader Bubuiog" din comuna Bubuieci. Pozele nu pot reda mîndria cu care acești frumoși copii dansau sîrba moldoveneasca sub drapelul tarii, fiind aplaudați de greci, turci, ruși, bulgari, nemți. Au dus faima țării peste hotare, fiind finanțați doar de părinți.

Ne exprim admirația și respectul față de acești tineri patrioți ai neamului, fața de conducătorul artistic, față de părinții acestor copii, care îndeplinesc cu brio misiunea de a proslăvi Moldovioara noastră în lume!

Keywords:

Grecia , copii , folclor , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.