Go to section: Culture
31 october 2018, 11:31 Culture views 10480
Zilele culturii japoneze, marcate la Biblioteca Națională
31 october 2018, 11:31 Culture views 10480

Zilele culturii japoneze, marcate la Biblioteca Națională

Zilele culturii japoneze au fost marcate în cadrul Bibliotecii Naționale în perioada 28-30 octombrie. Instituția a organizat trei ateliere de creație și o expoziție, pentru a prezenta cultura japoneză.

Marți, 30 octombrie, în încheierea activităților dedicate Zilelor culturii japoneze, a fost desfășurat atelierul de creație „Komono". Participanții au confecționat manual, din stofă, obiecte de dimensiuni mici. Este vorba de jucării, broșe, hăinuțe, gentuțe etc. „Este ceva specific japonezilor să fie confecționate lucruri mici din resturile rămase în urma confecționării lucrurilor de mari dimensiuni", a spus actrița Galina Roșca, participantă la atelierul de creație.

Natalia Stratan, elevă în clasa a VII-a, a spus că a venit să participe la atelierul de creație pentru a cunoaște mai îndeaproape cultura japoneză, care are ceva specific, ceva ce alt popor nu are. „Aceste lucruri mărunte pe care le confecționăm pot fi utilizate în decor, în cadrul unor expoziții, broșele pot fi purtate", a spus eleva.

Zilele culturii japoneze au fost deschise la Biblioteca Națională sîmbătă, 27 octombrie, cu atelierul de creație „Ikebana", în cadrul căruia participanții au creat compoziții din flori vii. Duminică, 28 octombrie, a fost organizat atelierul de creație „Sumi-e". Participanții au învățat să picteze în stil japonez. În perioada 27-30 octombrie, a fost desfășurată o Expoziție de Ikebana Ikenobo.

Intrarea și participarea la toate activitățile a fost gratuită.

Source: ipn.md

Keywords:

cultura , Japonia , biblioteca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
40 locuitori

Ciobanovca este un sat din cadrul comunei Grinăuți, raionul Rîşcani. Satul este situat la 35 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de locuitori. Satul Ciobanovca a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.