Go to section: Culture
30 july 2012, 11:37 Culture views 8003
30 july 2012, 11:37 Culture views 8003

Festivalul internaţional "Parcova - 2012"

Compozitori, cineaşti, fotografi, sculptori, pictori, poeţi şi actori s-au reunit între 29 iulie şi 12 august, la Festivalul-tabără internaţional de creaţie "Parcova - 2012". Evenimentul este la a 10-a ediţie, aniversară şi are loc în satul Parcova, raionul Edineţ, relatează trm.md.

Silviu-Silvian Fusu, directorul festivalului, a specificat că, în cadrul evenimentului, artiştii improvizează, în centrul satului Parcova, un atelier de creaţie în aer liber. O parte dintre ei îşi demonstrează măiestria în procesul de elaborare a unei opere de artă, în timp ce alţii îşi vernisează lucrările în expoziţii. Totodată, sunt create trei spaţii teatrale, unde vor avea loc reprezentaţii poetice, folclorice sau de păpuşi.

În ultima zi de festival, va fi creat un vernisaj, în care vor fi expuse toate lucrările create în timpul atelierului actual. În acelaşi timp, ansambluri folclorice din republică şi de peste hotare vor prezenta un spectacol muzical, care va culmina cu o horă a satului.

Pe parcursul celor 10 ani de festival, în cadrul evenimentului au fost create peste 5 mii de lucrări în diferite domenii ale artei. Ele au fost făurite de către participanţi din peste 12 state.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.