REŢETA ZILEI: Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar
Mod de preparare:
Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară. Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin). Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.
Se servesc cu legume proaspete. Frigăruii pot fi pregătiţi şi din ciuperci uscate. Acestea se aleg, se spălă şi se moaie în lapte diluat cu apă pe 3-5 ore, apoi se spălă cu apă fierbinte, se strecoară şi se pregătesc cum este descris mai sus.
Ingrediente:
- 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci),
- 2 cepe,
- 100 g şuncă,
- 100 g slănină,
- sare,
- piper negru măcinat,
- sare de lămîie.
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1911
- Populația:
- 552 locuitori
Sverdiac este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîșcani și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Sverdiac a fost înființat în anul 1911.
Comments
(0)