Go to section: Cinema
15 october 2011, 13:21 Cinema views 5571
15 october 2011, 13:21 Cinema views 5571

Festivalul Filmului de Animaţie „Anim'est” vine la Chişinău

Pentru prima dată în Moldova, la cinematograful „Odeon”, se va desfăşura Festivalul Internaţional de Film de Animaţie „Anim'est”. În cadrul festivalului cinefilii moldoveni vor putea urmări peste 50 de filme de scurt şi lung metraj, producţii internaţionale, româneşti şi moldoveneşti. Potrivit organizatorilor, programul evenimentului include o mare diversitate de filme: de la cele mai noi producţii internaţionale, premiate la festivaluri importante din întreaga lume, pînă la filme de arhivă din România şi Republica Moldova. Festivalul se va desfăşura în perioada 3 – 6 noiembrie 2011.

Înfiinţat în 2006, „Anim'est” este cel mai mare festival de film din Bucureşti, ca număr de spectatori şi invitaţi, repertoriu de filme, număr de cinematografe şi evenimente speciale, adunînd, pe parcursul primelor şase ediţii, peste 65000 de spectatori şi proiectînd peste 2200 de filme de animaţie (lung şi scurt metraj, videoclipuri muzicale şi clipuri publicitare).

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.