Go to section: Cinema
05 december 2016, 11:41 Cinema views 6923
Valeriu Jereghi, numit director al Centrului Naţional al Cinematografiei
05 december 2016, 11:41 Cinema views 6923

Valeriu Jereghi, numit director al Centrului Naţional al Cinematografiei

Cunoscutul regizor şi producător de filme Valeriu Jereghi a fost numit printr-o decizie a Guvernului în funcția de director al Centrului Național al Cinematografiei.

Precum a menționat ministra culturii Monica Babuc, candidatura lui Valeriu Jereghi a acumulat, potrivit evaluărilor comisiei în cadrul concursului desfăşurat de MC în două etape, cel mai mare punctaj, transmite IPN.

„Valeriu Jereghi este artist al poporului, el a devenit cunoscut prin filmele sale atât în țară, cât şi peste hotare. Dovadă sunt numeroasele premii la concursuri naționale şi internaționale. Valeriu Jereghi a demonstrat că şi în condiții nefavorabile, cum sunt cele din Moldova se poate de făcut filme bune", a mai spus ministra culturii.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.