Go to section: Cinema
22 march 2013, 15:41 Cinema views 7101
22 march 2013, 15:41 Cinema views 7101

În Moldova va renaște cinematografia națională

În R. Moldova va fi creat Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).  Acest lucru este prevăzut în proiectul legii cinematografiei, care a fost avizat de Guvernul aflat în exerciţiu, anunță trm.md.

Prin avizul aprobat, Guvernul a susţinut, în fond, iniţiativa legislativă, dar şi a expus o serie de propuneri şi obiecţii de ordin redacţional şi juridic la proiectul respectiv. Noua lege vine să înlocuiască actualul cadru legislativ în domeniul cinematografiei, care este unul învechit şi conţine noţiuni şi norme contradictorii.

Astfel, noul proiect de lege are drept scop actualizarea normelor legislative, care vizează domeniul cinematografiei, introducerea unor prevederi ce armonizează cu noile politici din domeniu, dar şi lichidarea evaziunii fiscale şi pirateriei în domeniul cinematografiei.

Potrivit proiectului de lege, CNC va fi o instituţie publică, abilitată să implementeze politica de stat în domeniul cinematografiei. Iar în cadrul instituţiei, va funcţiona Arhiva Naţională de Film şi Registrul cinematografic.

Proiectul de lege a fost înaintat de un grup de deputaţi. Acesta urmează a fi remis Parlamentului pentru examinare şi aprobare.

Keywords:

cultura , cinematograf

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.