Go to section: Holidays and customs
20 april 2014, 01:24 Holidays and customs views 13309
20 april 2014, 01:24 Holidays and customs views 13309

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Paştele


Foto: mitropolia.md

După un post de 40 de zile, creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Paştele. Sute de enoriaşi au venit, în această noapte, la biserici şi mănăstiri, pentru a participa la Slujba Învierii. Totodată, mii de credincioşi au venit la lăcaşele sfinte pentru a sfinţi ouă roşii, pască şi cozonaci.

În seara zilei de ieri, la Chişinău a fost adus pentru a 12-ea oară, de la Ierusalim, Focul Haric. Lumina Sfîntă a fost transportată pe calea aerului, de către Înalt Prea Sfinţia Sa Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, care a fost însoţit de cîţiva preoţi.

În mesajul său pascal, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir i-a binecuvîntat pe creştini şi le-a zis “Hristos a Înviat”. Mitropolitul nu a rostit tradiţional pastorala în fata presei, ci a plasat o înregistrare video pe site-ul Mitropoliei.

Paştele este cea mai mare sărbătoare pentru creştinii din întreaga lume. Paştele evocă învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după ce a fost răstignit în Vinerea Sfîntă.

Keywords:

Paste , sarbatoare , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
584 locuitori

Tarasova este un sat din cadrul comunei Solonceni, raionul Rezina. Satul Tarasova este situat la o distanță de 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 584 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.