Go to section: Holidays and customs
28 august 2023, 11:00 Holidays and customs views 844
Ce sărbătoare nouă va apărea în Moldova
28 august 2023, 11:00 Holidays and customs views 844

Ce sărbătoare nouă va apărea în Moldova

În Republica Moldova va fi instituită o nouă sărbătoare. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței secretarilor generali.

Potrivit proiectului adoptat, se propune instituirea „Zilei Naționale a Ambulanței din Republica Moldova”. Aceasta se va consemna anual în data de 2 octombrie.

Potrivit autorităților, instituirea acestei sărbători derivă din rolul esențial pe care îl are Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească în salvarea a sute de mii de vieți omenești, notează Noi.md cu referire la deschide.md.

„În Republica Moldova, Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească este unicul prestator de servicii de asistentă medicală urgentă pentru populație, care acordă asistență medicală de calitate în timp oportun și mediu sigur, și contribuie la reducerea mortalității și ameliorarea sănătății populației, inclusiv în situații excepționale, așa ca situații epidemice, calamități, cutremure de pământ, inundații, război, crize de refugiați și alte urgențe”, se menționează în document.

În prezent, în cadrul Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească activează circa 5600 de angajați care intervin în cazul aproximativ a 1 milion de solicitări anual. Serviciul are un rol important în asigurarea conexiunii dintre serviciile de asistența medicală.

Source: noi.md

Keywords:

sarbatoare , Moldova , ambulanţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.