Go to section: Nature and tourism
02 november 2014, 09:55 Nature and tourism views 9674
Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender
Photo: moldpres.md
02 november 2014, 09:55 Nature and tourism views 9674

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender. Acest lucru a fost anunțat în timpul vizitei delegației turce, condusă de ministrul Vămilor și Comerțului, Hayati Yazici în regiunea din stînga Nistrului.

Oaspeții străini au vizitat complexul istoric și arheologic "Cetatea Bender", situat pe malul drept al Nistrului, dar sub jurisdicția autoproclamatei rmn.

În timpul vizitării cetății Hayati Yazici a lansat o serie de propuneri concrete în contextul susținerii părții transnistrene în restabilirea aspectului istoric al fortăreței. De asemenea, oficialii turci de rang înalt și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea industriei turismului în stînga Nistrului.

Cetatea Bender a fost construită după proiectul arhitectului turc Sinan, după modelul fortărețelor occidentale de tip bastion. Construcția a început în 1538, după anexarea orașului la Imperiul Otoman. Cetatea era împărțită în partea superioară, inferioară și citadela. Suprafața totală - aproximativ 67 de hectare.

Source: moldnews.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.