Go to section: Nature and tourism
19 february 2014, 15:22 Nature and tourism views 10669
O furtună magnetică de intensitate moderată a început pe Pămînt
Photo: tv7.md
19 february 2014, 15:22 Nature and tourism views 10669

O furtună magnetică de intensitate moderată a început pe Pămînt

Pe Pămînt a început o furtună magnetică de intensitate moderată cauzată de erupția de plasmă și fluxul de vînt solar din Soare din așa-numita gaură coronală.

Centrul de Prognoză a Climei Spaţiale al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din SUA a informat cu privire la producerea unor schimbări în apropierea Pămîntului - concentraţia de protoni în atmosfera terestră a început să crească, în timp ce indicele de tulburări geomagnetice Kp a crescut pînă la nivelul 5, nivel ce semnifică o furtună geomagnetică de mică putere. Peste trei ore indicele a atins nivelul 6.

La 14 februarie s-a produs un eveniment mic, o ejecție de masă coronală. Dar a fost una mică, bine structurată, compactă și îndreptate spre Pămînt.

Furtuna magnetică ar mai putea dura pînă la 36 de ore.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.