Go to section: Nature and tourism
31 march 2014, 11:15 Nature and tourism views 10143
Explicatiile experților, după cel mai puternic cutremur din 2014, în Vrancea. La ce ne putem aștepta
31 march 2014, 11:15 Nature and tourism views 10143

Explicatiile experților, după cel mai puternic cutremur din 2014, în Vrancea. La ce ne putem aștepta

Pămîntul a fost extrem de agitat sîmbătă și duminică și s-a mișcat de cinci ori. Ultimul cutremur înregistrat de specialiști a fost de 5 pe scara Richter și a fost, de altfel, cel mai puternic înregistrat în Romania de la începutul anului.

Cutremurul s-a înregistrat la ora 21 si 18 minute și s-a produs la o adîncime de 134 de kilometri.

Seismul, considerat cel mai puternic din anul acesta, a fost resimțit în toată zona Vrancea, în Buzău, Ialomita, București, Iași, în Republica Moldova și Ucraina.

Activitatea seismica intensă din zona Vrancea nu este ieșită din tipare, explică experții, care susțin că au mai fost astfel de situații.

Mircea Radulian, Dir. Institutului Pentru Fizica Pămîntului: ''Cele peste 4,5 apar cu o anumita frecvență, cam la o lună - două, dar apar grupate de multe ori, apar astfel de grupări de cutremure. Spunem noi că sînt șocuri multiple, deci energia se eliberează în mai multe șocuri, nu e o singură mișcare de eliberare. E posibil să fi încetat activitatea asta, această grupare de cutremur."

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

Moldova , pericol , Romania , cutremur

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.