Go to section: Nature and tourism
04 september 2015, 14:12 Nature and tourism views 10534
Un moldovean şi-a transformat curtea într-o mini-grădină botanică (VIDEO)
04 september 2015, 14:12 Nature and tourism views 10534

Un moldovean şi-a transformat curtea într-o mini-grădină botanică (VIDEO)

Pavel Pânzaru, botanist, cercetător ştiinţific, studiază plantele rare nu doar în Grădina Botanică, dar şi acasă, în curte, care a fost transformată într-o mini-grădină botanică, şi care include peste 600 de specii. Sunt plante care pot fi întâlnite în diferite zone ale ţării, lunci, pajişti, stânci sau păduri, şi câteva specii de la munte. Acestea au fost descoperite într-o vizită a echipei emisiunii „Natura în Obiectiv" de la postul public de televiziune Moldova 1.

Grădina lui Pavel Pânzaru prinde viață pe la sfârșitul lunii februarie, când înfloresc ghioceii, brândușele, viorelele, toporașii ș.a. În curte sunt foarte multe specii de plante aduse din Italia. Multe din ele sunt specifice și Republicii Moldova.

„Undeva la 16 ani am stat peste hotare. Unele specii le-am adus cu pământ, altele le-am adus semința, bulbii. În total am peste 600 de specii și fiecare au perioada lor de vegetație. Colecția aceasta pe care o am, măcar că e privată, dar este și cu scopul de a căpăta material săditor și de a-l reintroduce înapoi în biotopurile lor naturale", spune Pavel Pânzaru.

Pe lângă diferite activități, Pavel Pânzaru nu renunță să își continuie cercetările științifice ale plantelor. Pentru el, grădina reprezintă o satisfacție, recreere, plăcere.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.