Go to section: Nature and tourism
06 august 2015, 16:33 Nature and tourism views 7342
Cod Galben de pericol de incendii în toată ţara
Photo: facebook.com
06 august 2015, 16:33 Nature and tourism views 7342

Cod Galben de pericol de incendii în toată ţara

Moldova este ameninţată de foc. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a instituit cod galben de incendii, pe întreg teirtoriul ţării, pentru perioada 8-15 iunie. Cele mai expuse riscului sunt raioanele Leova, Comrat şi Cahul.

Potrivit meteorologilor, se aşteaptă temperaturi de până la 32 de grade Celsius.

Meteorologii atenţionează că, în următoarele zile, din cauza temperaturilor caniculare există pericol sporit de producere a incendiilor de vegetaţie. Este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Salvatorii RECOMANDĂ:

- evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

- restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Cei care merg la picnicuri în aceste zile trebuie să nu lase focul fără supraveghere, iar la sfârşitul petrecerii să stingă jăratecul. De asemenea, este periculoasă aruncarea la întâmplare a chibriturilor şi ţigărilor aprinse.

"Cetăţenii sunt rugaţi ca atunci când, sub privirile lor, iuzbucneşte un astfel de incendiu să nu acţioneze de unii singuri, ci să apeleze serviciile de urgenţă. Aceste incednii sunt dificile având în vedere doar dacă amplasarea acestui incendiu înregistrat este undeva unde nu ar apermite autospecialelor să intervină", a menţionat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcanu.

Temperaturile ridicate din luna mai au afectat culturile de primăvară, iar umiditatea solului a scăzut considerabil.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.