Go to section: Nature and tourism
16 june 2015, 09:47 Nature and tourism views 8314
Moldovenii aflați la odihnă în Antalya pot apela după asistență la consulul onorific
Photo: livejournal.com
16 june 2015, 09:47 Nature and tourism views 8314

Moldovenii aflați la odihnă în Antalya pot apela după asistență la consulul onorific

Cetățenii Republicii Moldova aflați în Antalya care se confruntă cu circumstanțe dificile pot apela după asistență la Consulatul Onorific al Republicii Moldova care a fost inaugurat, inclusiv, în acest scop, în această regiune a Turciei.

Datele de contact:

Spice Hotel & Spa Iskele Mevkii, Belek, reg. Antalya

tel: +905335186819

fax: +902427152827 e-mail: diyargultekin@gmail.com

Totodată, reamintim că consulul onorific oferă asistenţă şi consultanţă cetăţenilor moldoveni, protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele lor. Atribuţiile consulului onorific NU INCLUD ACȚIUNI care implică exercitarea autorităţii de stat, cum ar fi cele referitoare la cetăţenie, vize, paşapoarte, acte de stare civilă, încasarea taxelor consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi de acest gen, toate aceste atribuţii ţinînd de competenţa Ambasadei Republicii Moldova de la Ankara și Consulatului Republicii Moldova la Istanbul.

În schimb, consulul onorific asigură informarea cetăţenilor despre procedura de prestare a serviciilor consulare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova şi, în caz de necesitate, colectează dosare de solicitare a serviciilor consulare concrete, ulterior expediate Ambasadei Republicii Moldova spre perfectare.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.