Go to section: Nature and tourism
23 june 2015, 15:38 Nature and tourism views 9150
Erupţia vulcanului chilian în format video 4K
23 june 2015, 15:38 Nature and tourism views 9150

Erupţia vulcanului chilian în format video 4K

La sfîrșitul lunii aprilie vulcanul chilian Calbuco, care dormit circa 40 de ani, a proiectat brusc spre cer o coloană de 20 de kilometri de cenușă. Echipa de filmare germană a creat un videoclip, care ne permite să simţim puterea deplină a vulcanului trezit.

Pe teritoriul Chile se află, în total, circa două sute de vulcani, dintre care în ultimii 450 ani au avut loc erupţii ale 60 dintre ei. Vulcanul Calbuco este situat în regiunea Los Lagos în Rezervaţia Naturală Llanquihue. Înălțimea acestuia este de 2003 de metri; este cel de-al treilea potenţial periculos din 90 de vulcani activi din țară. Calbuco "a dormit" din 26 august 1972, fără a da nici un semn de activitate.

O nouă erupție, care a început în seara zilei de 22 aprilie 2015, s-a dezvoltat în ascensiune: de la începutul tremorului vulcanic pînă la generarea norului de cenușă au trecut doar 15 minute. Pilonul care se înălţa deasupra vulcanului putea fi văzut de la o distanță de 50 de kilometri. După erupţia de cenușă vulcanul s-a liniştit pentru un timp scurt, ca apoi să înceapă erupţia lavei.

În acele zile operatorii companiei germane media Timestorm Films lucrau în apropierea vulcanului inactiv Osorno, situat la 20 de kilometri de Calbuco. Pomenindu-se în imediata apropiere a erupției neașteptate a vulcanului, nu au putut să piardă o asemenea ocazie unică și au filmat acest fenomen pe video. Lucrul asupra materialului video le-a luat aproape două luni, iar acum pentru toţi doritorii este disponibil un filmuleţ de 2,5 minute cu rezoluţia 4K, care vă permite să vă simţiţi martori ai acestui eveniment terifiant.

Source: nat-geo.ru

Keywords:

natura , videoclip , vulcan , Chile

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.