Go to section: Nature and tourism
13 october 2015, 16:47 Nature and tourism views 7509
Vietnamul simplifică regimul de vize
13 october 2015, 16:47 Nature and tourism views 7509

Vietnamul simplifică regimul de vize

Autoritățile vietnameze din domeniul turismului au propus să simplifice regimul de vize pentru cetățenii din 19 țări ale lumii.

Din ianuarie pînă în septembrie 2015 în Vietnam s-au odihnit mai mult de 5,6 milioane de vizitatori străini, ceea ce e cu 5,9% mai puțin, decît în aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea fluxului turiștilor, sosiți din străinătate, a alarmat autoritățile vietnameze din domeniul turismului, care au venit cu propunerea de a simplifica regimul de vize pentru a schimba situația. Vietnamul le-a permis intrarea fără vize cetățenilor din șapte țări: Japonia, Coreea de Sud, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Suedia și Rusia, precum și din cele nouă țări membre ale ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est).

Începînd din data de 1 iulie deținătorii pașapoartelor Marii Britanii, Franței, Germaniei, Spaniei și Italiei au primit posibilitatea intrării fără vize în țară pentru o perioadă de pînă la 15 zile. De atunci și cetățenii Republicii Belarus pot intra Vietnam fără formalitățile legate de viză, permisiunea va fi valabilă pînă în anul 2020.

Administrația Națională de Turism a Vietnamului a anunțat că planifică simplificarea regimului de vize pentru cetățenii din alte 19 țări, lista exactă însă nu este încă cunoscută.

Era preconizat ca din 15 noiembrie să intre în vigoare o nouă regulă de intrare fără vize în țară pentru cetățenii străini – soții și soțiile cetățenilor vietnamezi care locuiesc în străinătate.

Keywords:

turism , calatorie , viza , Vietnam

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.