Go to section: Nature and tourism
03 december 2016, 09:30 Nature and tourism views 3258
Când va avea loc acțiunea mondială
03 december 2016, 09:30 Nature and tourism views 3258

Când va avea loc acțiunea mondială "Ora Planetei"

Republica Moldova va participa, pentru a al optulea an consecutiv, la acțiunea mondială Ora Planetei. În acest sens, autoritățile fac un apel către toți cetățenii interesați de mediu ca pe 19 martie, să stingă luminile în intervalul de timp 20:30-21:30.

Mai mult decât atât, moldovenii sunt invitați la concertul dedicat evenimentului "Ora Planetei", care se va desfășura în aceeași zi în intervalul de timp 18:30-21:30 pe strada pietonală Eugen Doga.

Acțiunea este patronată de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Apărării, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Primăria municipiului Chișinău, ONG-urile de mediu, alte instituții din țară.

Acțiunea mondială Earth Hour 60+ reprezintă cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Ora Planetei este o acțiune globală, în cadrul căreia cetățenii sunt îndemnați să stingă luminile și aparatele electrice timp de o oră, în semn de neindiferență față de viitorul planetei.

Însă scopul Orei Planetei nu constă doar în economisirea energiei electrice. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport adus diminuării consecințelor schimbărilor climatice.

Ora Planetei are menirea să atragă atenția asupra necesității formării unei atitudini responsabile față de natură. Totodată, unul din obiectivele evenimentului este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea efectelor încălzirii globale, schimbărilor climatice și poluării mediului.

Prima Oră a Planetei a fost organizată de WWF în 2007 în Australia, campania fiind de un mare succes: mai mult de 2 milioane de oameni au luat parte la ea. În anul următor, evenimentului i s-au alăturat deja 35 de țări.

Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

La ediția de anul trecut, peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări au stins luminile de Ora Planetei.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
546 locuitori

Bobletici este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Sîngerei şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 546 de oameni. Satul Bobletici a fost menționat documentar în anul 1594.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.