Go to section: Nature and tourism
18 march 2016, 15:29 Nature and tourism views 5904
21 Martie – „Ziua Internațională a Pădurilor” (Video)
18 march 2016, 15:29 Nature and tourism views 5904

21 Martie – „Ziua Internațională a Pădurilor” (Video)

La 21 martie la nivel internațional este marcată „Ziua Internațională a Pădurilor", declarată printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite (www.un.org), care vine cu inițiativa către toate țările lumii să desfășoare mai multe activități de susținere a acestei zile. ( http://www.fao.org/forestry/international-day-of-forests/en/).

Pentru anul 2016, aceasta zi poartă un generic deosebit – „Pădurea și apa", accentuînd problemele apei și importanței pădurilor în menținerea regimului hidrologic și aprovizionarea populației cu apă curată.

Tradițional și în acest an, Agenția „Moldsilva" elaborează un plan de acțiuni ce include organizarea la nivel național și local, a unui șir de activități de promovare și celebrare a Zilei Internaționale a Pădurilor. Astfel, în perioada 21-25 martie, se va desfășura campania de informare și mediatizare, pentru a încuraja participarea societății civile, mass-media, ong-uri de mediu la acțiuni de plantare, protejarea resurselor forestiere, dar și conștientizare a importanței pădurilor ca element indispensabil pentru viață care ofera aer curat și apă, contribuie la minimalizarea schimbărilor climatice. Mesajul principal din acest an al Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) este rolul pădurilor în furnizarea apei dulci a planetei, care este esențială pentru viață. Gestionarea durabilă și sustenabilă a pădurilor este scopul primordial atît pentru instituțiile specializate naționale și internaționale, cît și pentru oamenii simpli, consumatori ai resurselor naturale.

În această ordine de idei, Agenția „Moldsilva" împreună cu entitățile silvice subordonate, partenerii de dezvoltare, dar și programele/proiectele care vin să ajute sectorul forestier sunt implicate într-o serie de manifestări și acțiuni consecrate acestui eveniment.

Aici vizualizați planul de activități.

Source: provincial.md

Keywords:

sarbatoare , paduri , eveniment

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.