Go to section: Nature and tourism
14 april 2016, 16:45 Tourism in Moldova views 8150
Rezultatele Festivalului-concurs al Turismului Rural ”Satul Meu”
14 april 2016, 16:45 Tourism in Moldova views 8150

Rezultatele Festivalului-concurs al Turismului Rural ”Satul Meu”

Agenţia Turismului informează că, în perioada 07 – 10 aprilie 2016, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „Tourism. Leisure. Hotels.", desfășurate la Centrul Internaţional de Expoziţii „MOLDEXPO", a avut loc Festivalul – concurs al Turismului Rural "Satul Meu".

Festivalul a urmărit realizarea următoarelor obiective:

1) stimularea comunităţilor locale în dezvoltarea turismului rural;

2) promovarea şi valorificarea istoriei, a folclorului, a tradiţiilor şi obiceiurilor poporului moldovenesc şi ale etniilor conlocuitoare;

3) atragerea turiştilor din ţară şi de peste hotare la acţiunile culturale organizate în teritoriu şi la obiectivele turistice din spaţiul rural;

4) promovarea destinaţiilor turistice şi a imaginii Republicii Moldova în ţară şi peste hotare;

5) asigurarea conexiunii şi extensiunii dintre potenţialul cultural şi serviciile turistice ale Republicii Moldova.

La Concurs au participat 7 consilii raionale și UTA Găgăuzia.

În rezultatul evaluării concurenților au fost acordate următoarele mențiuni:

1.Pentru Cea mai complexă şi atractivă prezentare a comunităţii ca destinaţie turistică – Premiul Mare în valoare de 22 mii lei a fost acordat de către CIE "Moldexpo" Consiliului raional Rîșcani.

2. Pentru Cea mai reuşită prezentare în stand a destinaţiilor turistice – Premiul "O excursie cu degustare la Vinăria Asconi"a fost acordat de către Agenţia Turismului a Republicii Moldova Consiliului raional Hîncești.

3. Pentru Cea mai originală prezentare a destinaţiilor turistice – Premiul "Un tur informaţional al agenţiilor de turism, tur operatorilor şi mass-media în raionul Soroca" a fost acordat de către Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova Consiliului raional Soroca.

4. Pentru Cea mai originală prezentare a destinaţiilor turistice – Premiul "Un tur informaţional al agenţiilor de turism, tur operatorilor şi mass-media în raionul Rezina" a fost acordat de către Asociaţia Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova Consiliului raional Rezina.

5. Pentru Cea mai reuşită prezentare a gospodăriei / locuinţei– Premiul "Promovare complexă pe situl Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova" a fost acordat de către Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural din Moldova Consiliului raional Orhei.

6. Pentru Cel mai reprezentativ program artistic – Premiul bănesc în valoare de trei mii lei a fost acordat de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Valorificarea Patrimoniului Cultural Imaterial Casei Raionale de Cultură Pîrliţa, Consiliul raional Ungheni.

7. Pentru Cea mai reuşită prezentare a expoziţiei de artizanat – Premiul bănesc în valoare de două mii lei a fost acordat de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Valorificarea Patrimoniului Cultural Imaterial Consiliului raional Nisporeni.

8. Pentru Cea mai reuşită prezentare a bucătăriei tradiţionale – Premiul "Un aparat electrocasnic performant" a fost acordat de către Asociaţia Culinarilor Catering Moldova UTA Găgăuzia (compania „Moroi" S.R.L.).

Source: provincial.md

Keywords:

turism , Festival , concurs , rezultate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1575 locuitori

Rădulenii Vechi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Rădulenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Florești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1575 de oameni. Satul Rădulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.