Go to section: Nature and tourism
30 june 2016, 16:00 Nature and tourism views 4591
Precipitaţiile au depăşit media lunară
30 june 2016, 16:00 Nature and tourism views 4591

Precipitaţiile au depăşit media lunară

Erată: Meteorologii precizează că precipitaţii abundente au căzut la Camenca, nu la Bălţi, cum s-a anunţat anterior. Vă rugăm să preluaţi varianta corectată a ştirii.

Cantitatea de precipitaţii căzută aseară şi pe parcursul nopţii a depăşit media lunară în mai multe localităţi din ţară. Situaţii excepţionale nu au fost însă înregistrate. Cele trei celule de criză deschise la Bălţi, Edineţ şi Ungheni monitorizează situaţia în continuare.

Şeful Centrului Prognoze Meteorologice, Ghennadii Roşca, a declarat pentru IPN că ploi puternice s-au înregistrat la staţiile meteorologice Ocniţa, Camenca şi Făleşti, cantitatea de precipitaţii constituind între 50 şi 80 de litri pe metru pătrat. O cantitate neaşteptat de mare, de 80 de litri pe metru pătrat, s-a înregistrat la Ştefan Vodă, unde au fost prognozate precipitaţii mai slabe.

La staţiile meteo Făleşti şi Camenca au fost fixate ploi cu grindină măruntă, de 6-7 mm. Pentru astăzi se menţine valabilă avertizarea cod galben de vreme cu caracter instabil. Se prevăd ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice, temporar puternice, cu grindină şi vijelie în rafale de 15-20 m/s.

În zilele următoare, temperaturile vor fi în creştere, ajungând până la +33 de grade Celsius. Meteorologii urmează să emită avertizare cod galben de vreme caniculară. Pentru sâmbătă sunt prognozate ploi, slabe cu descărcări electrice. După data de 4 iulie, temperaturile vor fi în scădere, situându-se între +25 şi +30 de grade Celsius, iar peste două zile vor creşte iar.

Source: www.ipn.md

Keywords:

ploi , meteorologi , Cod Galben

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.