Go to section: Nature and tourism
21 july 2016, 17:07 Tourism in Moldova views 5280
Peste 80 de actori din industria autohtonă a turismului vor crește imaginea RM (Video)
21 july 2016, 17:07 Tourism in Moldova views 5280

Peste 80 de actori din industria autohtonă a turismului vor crește imaginea RM (Video)

Circa 80 de reprezentanți ai industriei autohtone a turismului, printre care tur-operatori, agenții de turism, vinării, hoteluri, parteneri de dezvoltare ș.a. s-au întrunit azi la ANTRIM Imcoming Travel Forum cu scopul de a crea o platformă de colaborare între toate domeniile conexe turismului pentru a crește imaginea și potențialul Republicii Moldova ca destinație turstică.

„Numărul turiștilor străini care aleg Republica Moldova ca destinație este în continuă creștere deaorece considerăm că există un mare potențial", a spus Stanislav Rusu, directorul Agenției Turismului din Republica Moldova, precizînd că instituția pe care o conduce va oferi tot suportul pentru dezvoltarea acestui domeniu.

La rîndul său, Geeta Raj, ofițer de programe USAID susține: „Dezvoltarea de produse turistice calitative va permite Republicii Moldova să devină mai competitivă ca destinație turistică. Potrivit acesteia, USAID adoptă o abordare complexă la nivel de industrie, cu un accent deosebit pe consolidarea capacităților agenților economici care activează în domeniul turismului, a asociațiilor de sector și a agenției guvernamentale de profil.

USAID sprijină domeniul turismului din Republica Moldova din anul 2013. În acest răstimp cu sprijinul USAID Moldova a realizat pași importanți pentru brandingul, poziționarea și promovarea acesteia ca destinație turistică la nivel global.

Proiectul de competitivitate al USAID în domeniul turismului pune accentul pe promovarea țării noastre ca destinație turistică, modernizarea serviciilor turistice, dezvoltarea de noi produse, îmbunătățirea forței de muncă și a calității serviciilor furnizate, asigurarea unui cadru legal favorabil pentru turismul intern și elaborarea unei politici de turism și a unei strategii în comun cu Organizația Mondială a Turismului.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Moldova , turism , dezvoltare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.