Go to section: Nature and tourism
08 january 2016, 15:22 Nature and tourism views 5127
Incendii de vegetaţie în ţară
08 january 2016, 15:22 Nature and tourism views 5127

Incendii de vegetaţie în ţară

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru lichidarea a peste 20 focare de vegetație și miriște aprinsă.

Angajații Serviciului Situații Excepționale au fost alertați pentru stingere în 13 localități din țară. Cele mai multe suprafețe au fost arse au fost înregistrate în raioanele Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia, Ialoveni, Anenii Noi, Șoldănești, Strășeni și municipiul Chișinău, transmite NOI.md

În total, de ardere au fost afectate peste 68 ha de iarbă și 59 ha de miriște. Pompierii au reușit să localizeze incendiile fără ca acestea să provoace pagube impunătoare.

În contextul temperaturilor ridicate, salvatorii îndemnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor.

Mai mult, nu este indicat folosirea focului în prejma masivelor forestiere și a suprafețelor cu miriște. În condiții de umiditate redusă și vânt, orice sursă de aprindere poate provoca incendii. Pompierii atenționează oamenii să apeleze de urgență Serviciul 901 în caz de situații excepționale.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.