Go to section: Nature and tourism
12 july 2016, 11:00 Nature and tourism views 4904
Gheața din lacuri prezintă pericol de prăbușire
12 july 2016, 11:00 Nature and tourism views 4904

Gheața din lacuri prezintă pericol de prăbușire

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii despre pericolul aflării în prejma bazinelor acvatice.

Ca urmare a răcirii vremii, conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 5 – 10 decembrie 2016, pe rîuri mici, cursuri de apă și bazine acvatice din țară vor apărea formațiuni de gheață, iar pe alocuri se va forma poduri de gheață.

Potrivit sursei, gheața este subțire, iar ieșire pe ea prezintă pericol. În acest context salvatorii avertizează pescarii să fie prudenți, dacă aleg să iasă la pescuit și să nu pășească pe lacurile înghețate.

Mai mult, atenționările specialiștilor sînt și pentru persoanele care au în grijă minori, pentru ai monitoriza și a nu le permite jocul în prejma bazinelor acvatice. Mersul și aflare pe lacurile înghețate este sigur, doar în cazul în care grosimea stratului de gheață este mai mare de 8 cm, în alte circumstanțe oamenii se pot prăbuși cu ușurință sub apă, susține sursa citată.

Source: www.noi.md

Keywords:

lacuri , gheata , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
325 locuitori

Bulbocii Noi este un sat din cadrul comunei Bulboci, raionul Soroca. Localitatea se află pe malul rîului Căinar, la 32 km de oraşul Soroca şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 325 de oameni. Satul Bulbocii Noi a fost înființat în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.