Go to section: Nature and tourism
23 january 2017, 12:35 Nature and tourism views 3004
Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize
23 january 2017, 12:35 Nature and tourism views 3004

Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize

Doctorul în politologie, Nicolai Țveatcov, admite că Bruxelles-ul ar putea să lipsească Moldova de regimul liberalizat de vize în cazul în care țara noastră se va apropia de Rusia.

Politologul Nicolae Țveatcov susține că o eventuală suspendare a regimului liberalizat de vize ar putea fi folosită de factorii occidentali în calitate de bîtă politică împotriva Chișinăului.

Totodată, politologul a menționat că anularea acestui regim reprezintă o procedură lungă și anevoioasă, iar dacă va recurge la acest pas, Bruxelles-ul va trebui să explice motivele unei asemenea decizii în fața țărilor membre ale UE.

„În această situație totul depinde de pașii politici pe care îi va face în continuare guvernarea Moldovei, precum și de felul în care va evolua conjunctura politică în Uniunea Europeană, care, pe fundalul ultimelor declarații ale președintelui SUA, Donald Trump, a încremenit în așteptare", a declarat Țveatcov.

În opinia expertului, regimul liberalizat de vize reprezintă o bîtă politică în mîinile UE și aceasta va fi aplicată indubitabil în negocierile ulterioare dintre Chișinău și Bruxelles, ori anularea acestui regim ar putea să aibă efecte nefaste asupra dezvoltării Republicii Moldova.

Source: sputnik.md

Keywords:

UE , regim fără vize

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
2498 locuitori

Beleavinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Beleavinţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea centrală a raionului, pe malul rîului Vilia, la 14 km de oraşul Briceni, la 240 km de Chișinău. Satul se află pe traseul inernaţional Odesa- Cernăuţi. Conform datelor din 01.01.2007 populaţia satului constituia 2498 persoane. Prima atestare documentară a satului cu numele Bilavenţi datează din iulie 1606, localitatea fiind în componenţa ţinutului Hotin.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.