Go to section: Nature and tourism
25 july 2017, 16:15 Nature and tourism views 33988
Meteorologii au prognozat vreme răcoroasă şi ploioasă în următoarele zile
25 july 2017, 16:15 Nature and tourism views 33988

Meteorologii au prognozat vreme răcoroasă şi ploioasă în următoarele zile

Codul galben de caniculă se va menţine pe parcursul zilei de astăzi după care vremea se va răci nesemnificativ. În următoarele şapte zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează temperaturi ce vor oscila, ziua, între 23-32 grade Celsius, izolat ploi însoţite de descărcări electrice, informează MOLDPRES.

Potrivit SHS, ultima săptămînă din luna iulie va fi relativ răcoroasă, după o perioadă caniculară. Astfel, de miercuri, 26 iulie, şi pînă luni, 31 iulie, în nordul ţării valorile termice vor fi de 23-29 grade Celsius, ziua, şi 12-20 de grade în timpul nopţii. Pînă duminică, în Regiunea de Nord sînt posibile ploi cu descărcări electrice.

Cel mai cald va fi în zona de sud, unde ziua termometrele vor indica 25-32 de grade Celsius. Ploi cu descărcări electrice se aşteaptă în zilele de 26-28 iulie.

De asemenea, pînă pe data de 2 august, rămîne valabil Codul galben de secetă hidrologică, cauzată de nivelul scăzut al apei în bazinele acvatice din ţară. În context, Ministerul Mediului solicită populaţiei şi îndeosebi agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza , ploi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.