Go to section: Nature and tourism
26 august 2017, 09:30 Nature and tourism views 4765
Meteorologii vin cu un nou avertisment
26 august 2017, 09:30 Nature and tourism views 4765

Meteorologii vin cu un nou avertisment

Au rămas zile numărate pînă la sfîrșitul verii, iar meteorologii știu deja ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Pe ultima sută de metri, vara ne-a mai rezervat cîteva zile cu adevărat fierbinți, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade.

Astfel, dacă astăzi ne mai bucurăm de o relativă răcoare, cînd maximele termice se încadrează între 25-26 de grade, mîine temperaturile vor urca brusc și vor atinge valori de 32-34 de grade. Meteorologii au emis în context cod galben de caniculă pentru perioada 26-27 august.

Duminică valorile maxime vor mai crește cu un grad, înregistrînd astfel 33-35 de grade. Nocturnele vor ajunge pînă la 18-20 de grade. Cerul va fi variabil, însă fără șanse de precipitații.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că în sudul țării se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole. Din cauza lipsei unei cantități semnificative de ploi, pînă la data de 1 septembrie va exista pericolul excepțional de incendiu pe o mare parte a teritoriului.

De altfel, de luni temperatura aerului vor fi în ușoară scădere, iar marți și miercuri răcirea va fi deja mai accentuată. Minimele ar putea coborî noaptea și pînă la 8 grade.

Totodată, meteorologii prognozează pentru începutul săptămînii viitoare ploi cu descărcări electrice.

 

Source: sputnik.md

Keywords:

meteo , prognoza , Cod Galben , canicula

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.