Go to section: Nature and tourism
22 february 2018, 16:45 Nature and tourism views 2401
Veşti bune pentru şoferii de camioane
22 february 2018, 16:45 Nature and tourism views 2401

Veşti bune pentru şoferii de camioane

Serviciul Vamal autorizează din nou ieșirea din țară, prin postul vamal „Costești", a camioanelor fără mărfuri, precum și a mărfurilor și mijloacelor de transport ale titularilor statutului de agent economic. Excepţie fac autocisternele și remorcile de tip termos.

Decizia reluării circulației prin postul vamal „Costești" a respectivelor categorii de unități de transport a fost determinată de necesitatea dispersării fluxurilor de autovehicule marfare de la frontiera moldo-română.

Amintim că traversarea frontierei prin acest post vamal a autocamioanelor cu mărfuri destinate exporturilor a fost sistată pe 10 mai 2010, fiind condiționată, la acea perioadă, de infrastructura deficitară și insuficiența echipamentelor tehnice de control.

Ulterior, repunerea în funcțiune, cu suportul Guvernului SUA, a mai multor echipamente mobile de scanare, dar și diversificarea instrumentelor antifraudă, precum analiza riscurilor, informațiile operative sau controlul chinologic, au făcut posibilă reluarea traficului pentru anumite categorii de automarfare.

Source: noi.md

Keywords:

vama

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.