Go to section: Nature and tourism
21 april 2018, 10:35 Nature and tourism views 11506
În următoarele zile se aşteaptă vreme frumoasă, fără precipitaţii
21 april 2018, 10:35 Nature and tourism views 11506

În următoarele zile se aşteaptă vreme frumoasă, fără precipitaţii

Ploile, mult aşteptate de producătorii agricoli, deocamdată, întîrzie şi sînt posibile, pe tot teritoriul ţării, abia la începutul săptămînii viitoare.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în următoarele zile se vor menţine temperaturi caracteristice perioadei. Astfel, pînă marţi, 24 aprilie, în ţară se aşteaptă valori termice de 20-25 grade, ziua, şi 6-11 grade Celsius, noaptea.

De marţi însă vremea se va răci şi în toată ţara se aşteaptă ploi, cu cer variabil. Tradiţional, mai frig va fi în zona de nord, unde maximele termice vor ajunge pînă la 21 grade, ziua, şi pînă la 9 grade Celsius, noaptea. Dar, tot la nord se aşteaptă ploi de scurtă durată pînă la finele săptămînii următoare, ceea ce nu este valabil şi pentru sudul ţării.

Vasile Şarban, şef de direcţie la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, a explicat că în general precipitaţiile întîrzie cu mult. „În ţară avem deja secetă, care prejudiciază considerabil producătorii agricoli. Iar prognozele meteorologice arată o situaţie mai complicată pentru regiunea de sud, unde se aşteaptă mai puţine ploi", a menţionat specialistul.

Potrivit surselor de la SHS, o stare de lucruri similară a fost înregistrată în luna aprilie 2016. Situaţia de atunci a făcut necesară şi anunţarea de Cod Galben şi Portocaliu de secetă hidrologică.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.