Go to section: Nature and tourism
26 may 2018, 12:15 Nature and tourism views 10515
Serviciile vamale vor fi digitalizate
26 may 2018, 12:15 Nature and tourism views 10515

Serviciile vamale vor fi digitalizate

Serviciul Vamal a anunţat astăzi că demarează procesul de automatizare a tuturor domeniilor, inclusiv a celor administrative. Procesul va fi etapizat și va cuprinde mai multe faze de implementare.

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a solicitat astăzi specialiştilor din cadrul instituţiei elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii IT.

Şeful Vămii a cerut şi un raport care să conțină potențiale soluții IT pentru toate domeniile administrate, de la analiza de risc, perfectare vamală sau control ulterior, pînă la managementul resurselor umane și a documentelor.

"Vom prioritiza necesitățile. La prima etapă, vom începe prin a selecta cinci domenii vitale pentru activitatea vamală, după care, vom continua cu dezvoltarea infrastructurii IT la nivelul întregului sistem", a menționat Vrabie.

Pe lîngă dezvoltarea programelor informatice, șeful Vămii a menționat și necesitatea dezvoltării centrelor de date din gestiunea autorității vamale. Acest lucru e necesar pentru extinderea capacității de stocare a datelor. "Creșterea schimburilor comerciale și a numărului de traversări, consemnată de la an la an, generează și sporirea fluxurilor de date. Prin urmare, trebuie să ne gîndim în perspectivă și să asigurăm aceste spații de stocare", a remarcat Vrabie.

În următoarele două săptămîni conducerea Serviciului vamal va prezenta un Plan de acțiuni dar și costurile estimative pentru toate modernizările preconizate. Toate lucrările vor fi acoperite din bugetul instituției, precum și din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare.

Source: moldpres.md

Keywords:

serviciul vamal , vama

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.