Go to section: Nature and tourism
29 june 2021, 11:30 Nature and tourism views 2811
Date noi referitor la plecările moldovenilor în Grecia - sitația actuală
29 june 2021, 11:30 Nature and tourism views 2811

Date noi referitor la plecările moldovenilor în Grecia - sitația actuală

Documentul publicat de MAEIE conform situației la data de 28 iunie 2021 conține două țări pentru care este emisă alertă de călătorie: Grecia și Estonia.

Astfel, în continuare cetățenii Republicii Moldova nu pot călători în Grecia.

În documentul publicat MAEIE prezintă informații despre starea de urgență, restricții de intrare, categoriile exceptate, prevederi privind tranzitul, măsuri pe plan intern și alte informații utile și surse oficiale de documentare.

Începînd cu data de 26 iunie, cetățenii statelor non-UE, inclusiv ai Republicii Moldova, vor putea intra pe teritoriul Elveției conform regimului liberalizat de vize, cu prezentarea obligatorie a confirmării vaccinării, precum și a testului negativ PCR.

Precizăm că din 1 iunie, moldovenii care dețin pașaport biometric pot intra în Romînia, indiferent de scopul călătoriei, transmite Știri.md.

Astfel, regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în Romînia, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , Grecia , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.