Go to section: Nature and tourism
20 february 2013, 16:57 Nature and tourism views 3804
20 february 2013, 16:57 Nature and tourism views 3804

Vînzătorii de ghiocei riscă amenzi mari


 Foto: tv7.md

Comercianții de ghiocei și-au scos deja marfa la vînzare. Autorităţile atenţionează că este o activitate ilegală. Colectarea şi comercializarea de ghiocei se pedepseşte cu amendă între 1000 şi 2000 de lei, informează tv7.md.

Vadim Stîngaci, şef adjunct la Inspectoratul Ecologic de Stat, a declarat că inspecţiile raionale au aplicat deja amenzi mai multor persoane, în special în raionul Orhei.

Ala Rotaru, şefa Direcţiei resurse naturale şi biodiversitate a Ministerului Mediului, a spus că ghioceii sînt incluşi în Cartea Roşie. Potrivit Legii regnului vegetal, colectarea speciilor incluse în Cartea Roşie este interzisă. 

Cartea Roşie a Republicii Moldova cuprinde 264 de specii pe cale de dispariţie,118 dintre care sînt plante.

Keywords:

amenda , comert , Cartea Rosie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.