Go to section: Nature and tourism
17 april 2022, 10:30 Nature and tourism views 2189
Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile Cod Galben de înghețuri
17 april 2022, 10:30 Nature and tourism views 2189

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile Cod Galben de înghețuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru perioada 17-20 aprilie, Cod Galben de îngheţuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții, în intervalul menționat, predominant în jumătatea de nord, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C.

În perioada de referinţă, de duminică, 17 aprilie, vremea se răceşte brusc, termometrele indicînd maxime pînă la 10 grade Celsius. De asemenea, pe întreg teritoriul ţării se anunţă ploi cu descărcări electrice.

Specialiștii SHS afirmă că, pe parcursul lunii aprilie, de regulă, valorile temperaturii medii zilnice a aerului pot oscila în teritoriu între -1..-6ºC şi +22..+25ºC.

În cea de-a doua lună a primăverii, înghețurile în aer sînt posibile pe teritoriul ţării în medie pînă la 20 aprilie, iar la suprafaţa solului – pînă la sfîrşitul lunii, însă în unii ani acestea se pot semnala şi în luna mai.

Mîine, creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor. Se zice că aşa cum va fi vremea în această zi, aşa va fi şi timpul de Paşti.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Cod Galben , înghețuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.