Go to section: Nature and tourism
27 april 2022, 16:30 Nature and tourism views 2626
Meteorologii anunță schimbare bruscă a vremii
Photo: ukrinform.ru
27 april 2022, 16:30 Nature and tourism views 2626

Meteorologii anunță schimbare bruscă a vremii

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pînă la 30 aprilie Cod Galben de schimbare bruscă a vremii şi înghețuri.

Potrivit meteorologilor, pe 28-29 aprilie, caracterul vremii se va schimba: vor cădea ploi de scurtă durată, izolat predominant în raioanele de nord și centru puternic (15-25 l/m2), transmite moldovenii.md cu referire la Moldpres.

De asemenea, în intervalul menționat, în orele nocturne se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°C.

Totodată, în perioada de referință vremea se va răci, înregistrîndu-se maxime pînă la 15 grade Celsius.

Conform SHS, dintre fenomenele meteorologice stihinice, cel mai mare pericol în luna aprilie îl prezintă înghețurile (scăderea temperaturii aerului şi a suprafeței solului pînă la 0ºC şi mai jos în perioada de vegetaţie) şi vîntul puternic. Ele se semnalează în medie o dată în 3 şi 5 ani respectiv. Căderile de grindină intensivă sunt posibile în medie o dată în 13 ani, iar ploile torenţiale – în medie o dată în 20 ani. Începutul vegetației active la culturile agricole se semnalează, de obicei, în intervalul 15-18 aprilie în jumătatea de sud a țării, în jumătatea de nord – 20-23 aprilie.

 

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.