Go to section: Nature and tourism
30 november 2023, 14:00 Nature and tourism views 1386
Destinaţii turistice preferate de moldoveni în perioada sărbătorilor de iarnă
30 november 2023, 14:00 Nature and tourism views 1386

Destinaţii turistice preferate de moldoveni în perioada sărbătorilor de iarnă

Laponia, considerată ţara lui Moș Gerilă, devine de la an la an, una dintre destinaţiile turistice pe placul moldovenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre preferinţele moldovenilor se numără şi zonele turistice din România, Egipt şi Dubai. Asta chiar dacă preţurile la aceste sejururi au crescut cu aproape 15 la sută față de anul trecut.

Preţul pentru o excursie spre satul lui Moș Gerilă din Laponia porneşte de la 1800 de euro de persoană. În această sumă intră cazarea la hotel pentru cinci zile, vizita la căsuţa lui Moș Gerilă, ghid şi excursii. Turiştii vor fi plimbaţi cu sănii trase de reni, dar şi se vor bucura de atmosfera feerică de acolo, transmite protv.

„Laponia este mult mai solicitată faţă de anul trecut deoarece copii sînt promotori acestei oferte, sînt aliaţii noştri în acestă cauză. Iar principalii clienţii sînt clar familiile cu copii”, a spus Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Şi dacă unii preferă omăt, alţii caută soare. Cele mai căutate destinații sînt Egipt şi Dubai. În Egipt, de exemplu, un pachet de patru nopți de cazare, la un hotel de patru stele, cu transport și all inclusive începe de la 300 de euro pentru o persoană şi poate ajunge pînă la aproape 10 mii de euro.

„Hotelurile de lux în Egipt costă de la 8000 de euro de persoană. Dacă vorbim despre o vacanţă exotică la mare, atunci avem Dubai care la fel anul acesta este disponibil cu zbor din Chişinău, preţul începe de la 350 de euro, cea mai ieftină ofertă, la ofertă fierbinte, dar preţurile standard sînt de la 600 de euro de persoană”, a precizat Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Pentru cei care preferă muntele, agenţiile de turism vin cu oferte greu de ignorat. În Bulgaria, preţurile pentru sejururi pornesc de la 199 de euro pentru o persoană. Pachetul include cazarea la hotel pentru trei nopți, transportul și mîncarea.

„La moment oferim oferte la general în zona montană, cum ar fi România sau Bulgaria, respectiv mai comercializăm oferte şi pentru Egipt, dar preţurile sînt un pic usturătoare pentru buzunar pentru că în perioada de Revelion, indiferent de staţiune, preţurile sînt dublate sau triplate”, a declarat Daniela Pintea, manager turism.

„Le propunem turiştilor ca alternativă plecările din ianuarie. Preţurile comparativ cu anii trecuţi sînt mai mari, cam 30 la sută s-a scumpit, oricum cererea este. În special, hotelurile care au centre spa sînt cele mai solicitate”, a spus Gulica Cătălina, manager turism.

Reprezentanţii agenţiilor de turism îi îndeamnă pe cei care vor să-şi rezerve vacanţa de iarnă în străinătate să o facă cît mai curînd pentru a se putea bucura de oferte bune, la preţuri avantajoase.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.