Go to section: Nature and tourism
31 july 2013, 11:03 Nature and tourism views 8732
31 july 2013, 11:03 Nature and tourism views 8732

Gustar 2013: excursii turistice, expoziții de artă, muzică live și workshopuri


Foto: diez.md

Ediția din acest an a festivalului Gustar propune publicului două zile de experiență și libertate totală, iarbă verde și muzică de calitate. Festivalul va fi organizat pe 24 și 25 august în aceeași rezervație cultural-naturală – Orheiul Vechi – și va aduce mai multă distracție, show-uri live și experiențe memorabile, spun organizatorii.

Potrivit site-ului oficial al festivalului, aceasta ”este o oportunitate unică de a savura cele mai alese melodii multinaționale din Balcani și centrul Europei. Amestecul de tradiții, completat și filtrat de propria imaginație, transformă “ascultarea” într-o experiență unică oferită de uimitoarea acustică a amfiteatrului Orheiul Vechi. De sîmbată şi pînă duminică va fi muzică live și nenumărate alte activități: excursii turistice, locuri de joacă pentru copii, activități creative, expoziții de artă, bazar, workshopuri și bucate alese”.

Oaspeții festivalului vor avea posibilitatea să descopere istoria fără a răsfoi paginile vechi ale cărților, să-și schițeze propriul traseu și să-l cerceteze.

Festivalul Gustar, organizat anual în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova. Acesta este unul dintre puținele evenimente muzicale autohtone care au reușit performanța de a aduce în cele trei ediții zeci de artiști internaționali și o audiență de aproximativ 10.000 de spectatori la fiecare ediție.
 

Sursa:  NOI.MD

Keywords:

Festival , expoziție , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1515 locuitori

Parcova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Parcova și Fîntîna Albă. Satul Parcova se află la o distanță de  12 km de orașul Edineț și la 200 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1515 oameni.Prima atestare documentară a satului Parcova, pe Ciuhur, din ținutul Hotin, datează din anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.