18 february 2014, 16:14 Moldovan Diaspora views 13187
Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni
Photo: trm.md
18 february 2014, 16:14 Moldovan Diaspora views 13187

Află care oraș din România este cel mai atractiv pentru moldoveni

În mod paradoxal, unul dintre cele mai sărace oraşe din România a devenit destinaţia preferată a moldovenilor. Astfel, numai în luna ianuarie a acestui an, aproape 500 de cetăţeni din Republica Moldova s-au stabilit în judeţul Vaslui, scrie evz.ro.

„Nimeni nu cunoaște încă motivația acestora, dat fiind faptul că locuitorii orașului trăiesc la limita sărăciei, locurile de muncă sînt o raritate, iar turiștii străini nici nu au auzit de numele acestui județ”, subliniază publicația.

„Din totalul de 3.902 persoane puse în legalitate în luna ianuarie a acestui an, la serviciile de evidenţă a populaţiei din Vaslui, Huşi, Negreşti şi Murgeni au fost solicitate, ca urmare a schimbării domiciliului, 545 de acte de identitate. În total, 495 de persoane au fost puse în legalitate ca urmare a restabilirii domiciliului în România. Este vorba de cetăţenii români, proveniţi din Republica Moldova în principal”, a spus Dorina Rădăşanu, şefa Serviciului Judeţean de Evidenţă a Populaţiei Vaslui.

E de menționat că cele mai multe cereri, 484, au fost la Serviciul de Evidenţă din municipiul Vaslui.

Source: trm.md

Keywords:

turism , moldovenii , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.