27 march 2014, 10:35 Moldovan Diaspora views 7348
China ar putea oferi mai multe burse pentru moldoveni
Photo: trm.md
27 march 2014, 10:35 Moldovan Diaspora views 7348

China ar putea oferi mai multe burse pentru moldoveni

Majorarea numărului de burse, realizarea proiectelor din domeniul tehnologiilor informaţionale în educaţie, schimb de profesori şi stagii. Toate acestea sunt prevăzute în cadrul Acordului de colaborare între Ministerele Educaţiei din Republica Moldova şi China.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 26 martie, iniţierea negocierilor pentru semnarea documentului, care vine să asigure punerea în aplicare a Acordului bilateral, încheiat în 2001. Părţile semnatare vor delega, în fiecare an, cîte 20 de bursieri.

Totodată, documentul prevede acordarea suportului necesar pentru predarea limbii române în instituţiile din China, dar şi pentru predarea limbii chineze în universităţile din ţara noastră.

În baza Acordului interguvernamental, cel puţin 10 cetăţeni ai Republicii Moldova au studiat pînă acum în China. În prezent, în universităţile din Republica Moldova învaţă 20 de tineri din statul chinez.

În ultimii ani, mai multe universităţi din țara noastră au stabilit relaţii de colaborare cu instituţii de învăţămînt superior din China, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Source: trm.md

Keywords:

diaspora , China , moldovenii , bursa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.