28 march 2014, 10:08 Moldovan Diaspora views 11340
Folclorul moldovenesc a răsunat în sediul Consiliului Europei
Photo: trm.md
28 march 2014, 10:08 Moldovan Diaspora views 11340

Folclorul moldovenesc a răsunat în sediul Consiliului Europei

O acţiune de promovare a vinurilor moldoveneşti, precum şi a altor produse autohtone a avut loc ieri, 26 martie, la Strasbourg, în cadrul sesiunii Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE).

În cadrul evenimentului, a fost prezentată și o expoziție de ii și articole de artizanat, iar atmosfera de sărbătoare a fost creată și de evoluția artistică a interpreților de muzică populară Nicolae și Isidor Glib.

Manifestația a avut loc în sediul Consiliului Europei, iar în calitate de oaspeți au fost prezenți preşedintele CALRE, Herwig van Staa, ambasadoarea Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei, Tatiana Pîrvu, preşedintele Delegaţiei Republicii Moldova la CALRE, Alexandru Ambros, și șeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.

Evenimentul a fost organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei în cooperare cu delegația națională la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Source: trm.md

Keywords:

diaspora , UE , moldovenii , cultura , folclor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.