28 march 2014, 14:13 Moldovan Diaspora views 13026
Moldovenii au făcut furori la Festivalul Folcloric Internaţional „Maratonul Romei”
Photo: trm.md
28 march 2014, 14:13 Moldovan Diaspora views 13026

Moldovenii au făcut furori la Festivalul Folcloric Internaţional „Maratonul Romei”

Moldovenii stabiliţi în Italia au avut ocazia să asiste la un spectacol de zile mari, care a avut loc, la Roma, în cadrul Festivalului Internaţional Folcloric „Maratonul Romei" şi care a culminat cu prestaţia compatrioţilor noştri din Ansamblul „Arţăraş".

Colectivul condus de directorul artistic, Lidia Bolfosu, și directorul orchestrei, Vitalie Sîrbu, a participat, pentru a treia oară consecutiv, la acest eveniment organizat de Asociația „La Chiarantana".

Potrivit informației plasate pe blogul Asociației „Dacia", la Festival au luat parte 17 ansambluri folclorice, care au prezentat elemente culturale din țări precum Italia, Grecia, Argentina, Mexic, Romînia și Republica Moldova.

Ansamblul „Arțăraș" a încheiat Festivalul, dîndu-i o notă de energie pozitivă și plină de viață, pe care au inspirat-o atît tinerii noștri cît și membrii fondatori ai Ansamblului în frunte cu Lidia Bolfosu și Vitalie Sîrbu.

„Folclorul este ca o ploaie care stropește rădăcinile noastre, constituite din strămoșii neamului care au creat un tezaur fără de seamăn prin bogăția și diversitatea sa, tezaur pe care noi suntem datori să-l valorificăm și să-l transmitem copiilor noștri. Într-o lume în criză, este important să constatăm că ar trebui să reacționăm așa, cum au făcut-o strămoșii noștri, care au avut genialitatea de a crea din crîmpeie de istorie, cu invazii, sărăcie și durere, un patrimoniu cu care se mîndresc urmașii lor peste secole", au menționat în mesajul lor reprezentanții Asociației „Dacia".

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.