07 july 2014, 10:16 Moldovan Diaspora views 9539
În Moldova vor fi organizate Zilele Diasporei
Photo: tv7.md
07 july 2014, 10:16 Moldovan Diaspora views 9539

În Moldova vor fi organizate Zilele Diasporei

Cetăţenii moldoveni din străinătate sunt invitaţi să participe la Zilele Diasporei, care se vor desfăşura în perioada 28-30 august, la Chişinău.

Evenimentul va avea loc la iniţiativa prim-ministrului, Iurie Leancă şi va fi organizat de Guvern, prin intermediul Biroului pentru Relaţii cu Diaspora. La sărbătoare sunt aşteptaţi să participe mai mult de cinci mii de conaţionali din diasporă.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate un şir de ateliere instructive, cum ar fi lecţii publice, workshop-uri, expoziţii, târguri, evenimente cultural-artistice, dar şi orăşele de distracţii pentru copii şi maturi.

În ultima zi a evenimentului, la Complexul etno-cultural „Vatra", va avea loc Festivalul Diasporei, în cadrul căruia vor fi organizate întreceri sportive, cu participarea echipelor Serviciului Vamal, ministerul de Interne, cel al Tineretului şi Sportului. La final, toţi participanţii vor fi invitaţi la o horă.

Source: tv7.md

Keywords:

diaspora , Moldova , sarbatoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.