03 october 2015, 12:15 Moldovan Diaspora views 8298
Sărbătoarea primăverii marcată la Tallinn
Photo: viza.md
03 october 2015, 12:15 Moldovan Diaspora views 8298

Sărbătoarea primăverii marcată la Tallinn

La 7 martie 2015, la sărbătoarea Mărţişorului organizată de Asociaţia moldovenilor „Luceafărul" în incinta sălii de concerte Pelgulinna Rahvamaja din or. Tallinn, au participat reprezentanţi ai comunităţii moldovenilor în Estonia, ai minorităţilor naţionale din cadrul Uniunii asociaţilor naţional-culturale „Lyra" din Estonia, şi reprezentanţi ai administraţiei oraşului Tallinn.

Evenimentul a fost marcat cu recitări de poezii, evoluări ale ansamblului etnofolcoloric „Noroc" şi ansamblului de dansuri „Bucuria", ale copiilor din cadrul ansamblului Lezghinka al asociaţiei culturale Lezghine din Estonia, şi colectivul de dansuri al Gimnaziului Mustjõe din Tallinn, care au dansat o horă moldovenească.

În cadrul evenimentului, Ambasada Republicii Moldova în Estonia a transmis comunităţii moldovenilor mărţişoare confecţionate de copiii şi tinerii din R.Moldova la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO şi la Centrul CULTUM, în cadrul proiectului „Mărţişor cu DOR de-acasă", lansat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din R. Moldova.

Source: viza.md

Keywords:

moldovenii , Martisor , Estonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
182 locuitori

Calinovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Conform datelor din anul 1998, populaţia satului constituia 182 de oameni. Satul Calinovca a fost întemeiat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.