03 december 2015, 12:06 Moldovan Diaspora views 10682
Moldoveanul cu cont de milioane într-o bancă elvețiană
03 december 2015, 12:06 Moldovan Diaspora views 10682

Moldoveanul cu cont de milioane într-o bancă elvețiană

Opt cetățeni născuți în Republica Modova au deținut conturi secrete în valoare de zeci de milioane de dolari în filiala băncii HSBC din Elveția. Potrivit investigaţii RISE Moldova, În total, aceștia au ascuns în conturile secrete din Elveția 22,8 milioane USD.

Contul cu cei mai mulţi bani, aproape 21 de milioane de dolari, îi aparţine controversatului om de afaceri Marc Ghelfand, originar din oraşul Tighina. Documentele obținute de RISE Moldova de la Registrul Comercial din Rusia (EGRUL) arată că Ghelfand îşi desfăşoară activitatea financiară în Rusia. Acesta este administrator la firma International Investment Financing Company Ltd.

Compania prestează servicii de intermedieri financiare, consultanţă şi leasing financiar, afaceri imobiliare şi comerţ.

În perioada 2004-2006, numele lui Ghelfand şi ale companiei New Century Securities Management Anstalt au figurat într-un scandal de proporții în Rusia. Potivit ziarului rusesc Komersant, Marc Ghelfand a fost implicat în afaceri cu produse petroliere în Federația Rusă. Cea mai celebră afacere a fost schema prin care în anii 1993-1995, circa cinci milioane de tone de petrol din Rusia au fost livrate prin contrabandă în state din CSI, Europa de Est, UE şi SUA.

În mai multe investigaţii jurnalistice şi rapoarte din Federația Rusă, Marc Ghelfand este descris drept un controversat om de afaceri din Bender, care ar fi avut legături cu autoritatea criminală Atlant Nataev din Cecenia, asasinat în 1994.

Source: unimedia.info

Keywords:

moldovenii , bani , Elvetia

Comments

 (2)
  • #2 kkk Reply Quote selected
    Криминальный мир России и Молдовы тесно переплетены друг с другом. Вот technik спрашивает, почему нет миллионеров из Кишинева. Можете не сомневаться, наверняка есть, ведь филиал британского банка HSBC не единственный в Швейцарии. И, что характерно, самые крупные мошенники России, Молдовы и других стран из т.н. СНГ, все эти "бизнесмены и предприниматели" в большинстве своем лица еврейской национальности, хотя немало и пройдох от "нетитульных наций" (в том числе наших молдован).
  • #1 technik Reply Quote selected
    А почему нет миллионеров из Кишинева?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1402
Populația:
2102 locuitori

Raşcov este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iantarnoe, Slobozia-Raşcov și Raşcov. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Raşcov alcătuia 2102 oameni în anul 2011. Satul Rașcov a fost menționat documentar în anul 1402.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.