25 may 2015, 10:33 Moldovan Diaspora views 7855
Moldovenii din Santarem vor crea o asociație culturală
25 may 2015, 10:33 Moldovan Diaspora views 7855

Moldovenii din Santarem vor crea o asociație culturală

La invitaţia comunităţii moldovenilor din regiunea Santarem, Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia a participat la sărbătorirea Hramului Parohiei Ortodoxe "Înălţarea Domnului".

După serviciul divin oficiat cu această ocazie, şeful misiunii s-a întîlnit reprezentanţii comunităţii, cu care a discutat diverse aspecte ale vieţii conaţionalilor noştri, consolidarea comunicării cu Ambasada, evoluţiile politice, sociale şi economice din Republica Moldova.

În rezultat, s-a convenit asupra creării unei asociaţii culturale, procedurile de formalizare urmînd a fi finalizate în scurt timp.

Source: www.portugalia.mfa.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.