13 december 2015, 09:55 Moldovan Diaspora views 7282
Șeful BRD se va întîlni cu moldovenii din Spania şi Portugalia
13 december 2015, 09:55 Moldovan Diaspora views 7282

Șeful BRD se va întîlni cu moldovenii din Spania şi Portugalia

Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), Valeriu Turea va participa la evenimente organizate de asociaţiile de moldoveni din Barcelona, Girona şi Lisabona cu ocazia sărbătorilor de iarnă, precum şi la o serie de întâlniri cu oficialităţile din Spania şi Portugalia.

De asemenea, șeful BRD va întreprinde o vizită la Camera municipală Barcelona și va avea o întrevedere cu Jaume Planas Debes, consul onorific al Republicii Moldova la Barcelona.

La Lisabona, Valeriu Turea se va întâlni cu reprezentanții mai multor asociații și membrii diasporei, va discuta cu conducerile camerelor municipale înfrățite cu localități din Moldova, va avea o întrevedere cu Înaltul Comisar pentru Dialog Intercultural al Portugaliei și va participa la cea de-a V-a ediţie a Festivalului internaţional de datini şi obiceiuri de iarnă „Deschide uşa, creştine". Evenimentul va avea loc pe 20 decembrie, în localitatea Palmela.

În cadrul întâlnirilor cu membrii diasporei vor fi abordate mai multe subiecte, inclusiv implicarea cetățenilor Republicii Moldova de peste hotare pe dimensiunea Migraţiune și Dezvoltare, Strategia naţională „Diaspora - 2025".

Source: trm.md

Keywords:

diaspora , Spania , Portugalia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.